«Молоко домашнє!» — часто чуємо на базарі, й це звучить наче знак якості. Проте, як відомо, не все те золото, що блищить, і не все те молоко, що має його вигляд...

У Мені спеціалістами районного управління Держпродспоживслужби проведено контрольну закупівлю молока на Троїцькому ринку в продавчинь із Мени та Дягової. Перша ж перевірка в державній лабораторії ветеринарносанітарної експертизи показала: після обробки реактивом молоко з обох пляшок загусло. Експерти зробили висновок — мастит! Ця хвороба коров’ячого вим’я буває від застуди чи після отелення. І хоча прямої шкоди таке молоко людському організму не завдає, але й здоров’я не додає.
А дягівське молоко, коли в нього ввели відповідні реактиви, стало... малиновим, що означає — продавчиня додавала соду. Це роблять для вповільнення скисання.
Тепер, після скандального аналізу, у Мені переймаються через те, що інспекційні органи на базарі тільки й дивляться, щоб копійку урвати, а здебільшого лише формально контролюють отаких продавців. До речі, дослідження молока коштує всього 4 гривні, а сиру — 5.