Катерина Романенко, керівник Краснопільської об’єднаної територіальної громади на Вінниччині, названа переможцем всеукраїнської премії «Жінка III тисячоліття». Кращою її визнали в номінації «Надія України».

 

Катерина Романенко уважно вислуховує ветерана.

Фото надано автором.


— Перемога пані Надії цілком заслужена, — каже депутат Вінницької облради Лариса Білозір. — Упродовж десяти років вона очолювала громаду невеликого села Нараївка Гайсинського району. За цей час «підняла» його. Громада з мізерним бюджетом 350 тисяч гривень досягла фінансового показника у два мільйони гривень. Зуміла вирішити навіть ті питання, на які мало сподівалися її односельці.


Громада, очолювана Романенко, не раз ставала переможцем районного конкурсу на кращу місцеву раду. В активі голови майже півсотні подяк від різних структур, зокрема, за особистий внесок у розвиток волонтерського руху з підтримки Збройних Сил України. Два роки тому обласна Асоціація органів місцевого самоврядування визнала Катерину Романенко переможцем конкурсу «Кращий сільський голова Гайсинського району». У 2017-му керівник громади удостоєна ще однієї високої відзнаки — стала «Людиною року» на Вінниччині в номінації «Посадова особа місцевого самоврядування». На останніх виборах їй довірили керувати Краснопільською об’єднаною територіальною громадою (ОТГ). Кандидатуру Романенко підтримали мешканці всіх п’яти населених пунктів, що ввійшли до складу нової територіального об’єднання. 52 відсотки виборців віддали свої голоси за представницю з невеликого села із глибинки, а не адміністративного центру громади.


— Високо ціную довіру кожної людини, — каже Катерина Романенко. — Дуже важливо в роботі з людьми виявляти до них максимум уваги. Це той місток, що поєднує наші серця, згуртовує на добрі справи. А гуртом, як мовиться, гори можна звернути.

Вінницька область.