Містяни ввечері четвертої річниці початку Революції Гідності зібралися біля стели Героїв Небесної Сотні, щоб вшанувати тих, хто віддав життя за вільну Україну. Прийшли керівники області і міста, активісти та небайдужі.

Біля стели Героїв Небесної Сотні виступає голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Напередодні у приміщенні, де чотири роки тому був розміщений обласний штаб національного спротиву, відбувся круглий стіл, на якому його учасники підсумували — чого досягла Революція Гідності. Йшлося про декомунізацію, дерусифікацію, згуртованість нації, захист українського культурного та інформаційного простору. Водночас учасники заходу відзначали — за чотири роки так і не покарано тих, хто розганяв чернігівський Євромайдан.
Чернігівщина вшанувала пам’ять трьох своїх земляків: Андрія Мовчана, Василя Прохорського, Віктора Орленка, які навіки стали Героями Небесної Сотні, віддавши своє життя за свободу України. До їхніх могил представники влади і громадськості поклали квіти, схилили голови під час хвилини мовчання, у промовах відзначили їх незламність, патріотизм і любов до батьківщини.
У ріпкинській загальноосвітній школі № 2 відбулася тематична акція «Будьмо гідними слави Героїв», в якій взяли участь Валентина Мовчан — матір загиблого Героя Андрія Мовчана, воїни АТО, учасники революційних подій в Україні 2004, 2013—2014 років, громадськість та молодь, керівництво району.

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.