Поки що уникнув декомунізації пам’ятник партизанському командиру, першому секретарю обкому КП(б)У Олексію Федорову у Корюківці. Тим паче це дивно, бо саме Корюківка була спалена німцями та угорцями під час нацистської окупації. А партизани з лісу просто спостерігали за знищенням містечка. Тож тепер міський голова Ратан Ахмедов повідомив, що до кінця року пам’ятник буде демонтовано, відповідні документи вже ухвалені.

Прибрати пам’ятник активісти вимагають ще й через те, що за підписом Олексія Федорова протягом 1936—1941 років були знищені тисячі українців. Як згадує Валерій Сарана, який на початку незалежності був заступником голови обладміністрації і займався питанням репресій, його вразило, коли працівники групи «Реабілітовані історією» принесли справи репресованих тільки за тиждень. За підписами членів «тройки», серед яких був і Федоров, та ката-виконавця присудів Григорія Говзмана розстріляли кілька десятків корюківських селян, названих агентами маньчжурської та італійської розвідок.
«На совісті Олексія Федорова і його поплічників також вбивства українських патріотів під час рейду на Волинь, — каже письменник Віктор Татарин. — Тому пам’ятнику Федорову не місце у Корюківці».