Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко зустрілася з медиками Київського обласного центру екстреної медичної допомоги.


Учасники зустрічі ухвалили резолюцію з вимогами розглянути питання погашення заборгованості перед медиками на сесії обласної ради, а також вирішили звернутися з цим питанням до голови обласної адміністрації Олександра Горгана та в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.


На зустрічі обговорювали програму вдосконалення екстреної медичної допомоги в Київській області на 2016—2018 роки, в рамках якої планується поповнити відділ медицини катастроф та надзвичайних ситуацій медичним персоналом для цілодобового чергування та створити автоматизовану інформаційно-комунікаційну систему центральної диспетчерської.


Ірина Сисоєнко, як повідомляє прес-служба «Самопомочі», наголосила: фінансування «Швидкої допомоги» відповідно до вимог закону є критично необхідним для здоров’я нації. Також, відповідаючи на запитання стосовно скасування посади «фельдшер медицини невідкладних станів» і запровадження — «парамедик», народний депутат Ірина Сисоєнко заявила, що поділяє занепокоєність медиків непродуманими реформами і пропонує навчати кваліфікованих працівників, перш ніж брати їх на роботу, за відповідною спеціальністю.


Також заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я пообіцяла порушити в парламенті питання належного фінансування екстреної медицини загалом і Київського обласного центру екстреної медичної допомоги зокрема.