За добу (станом на ранок 1.12) бойовики 25 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру штабу АТО, епіцентром збройної нестабільності залишається луганський напрямок. Тут ворог вів вогонь з мінометів різних типів, гранатометів і стрілецької зброї неподалік Троїцького, Луганського, Новоолександрівки, Кримського і Новолуганського. Зі стрілецької зброї противник провокував наших воїнів у районі Зайцевого і Сизого, а з озброєння БМП обстрілював оборонні укріплення поблизу Лозового.

На донецькому напрямку окупанти активізувалися у вечірній час. Зокрема, на Приазов’ї, неподалік Павлополя, вони вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї. Загарбники також інтенсивно обстрілювали з гранатометів і легкого піхотного озброєння опорні пункти сил АТО поблизу Авдіївки, Кам’янки, Пісків і Мар’їнки, а захисників Богданівки дошкуляли зі стрілецької зброї.
«Окремі підрозділи Збройних Сил України на донецькому напрямку змінили тактичне положення  з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокаційні обстріли російсько-окупаційних військ. ЗСУ суворо дотримуються Мінських домовленостей, згідно з якими вони можуть зміцнювати або переобладнати свої позиції, передислокуватися в межах територій, визначених цими домовленостями», — зазначили у штабі АТО.
За інформацією керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, серед прихильників ОРДО і ОРЛО частка місцевого населення Донбасу не перевищує 30%. «Частка особового складу з місцевого населення не перевищує 30% від усього особового складу НЗФ, а частка осіб, які брали участь у реальних боях протягом 2015—2016 років, становить не більш як 15%», — повідомив він.
За його словами, на тимчасово окупованих територіях відчувається брак «бійців». Склад поповнюють серед іншого за рахунок найманців з колишніх країн соціалістичного табору. «На цей час у «1 АК ДНР» рівень недоукомплектованості бойових підрозділів становить у середньому 50%. Проблема частково розв’язується за рахунок найманців з колишніх радянських республік, переважно з РФ», — зазначив Д. Тимчук.