За добу (на ранок 4.12) бойовики на Донбасі 38 разів порушили режим тиші. 
За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку окупанти вели вогонь біля Троїцького й Луганського. Стріляли з мінометів 120 мм. Гранатомети й стрілецьку зброю застосовували для обстрілів позицій наших військових неподалік Новоолександрівки, Жовтого, Золотого та Кримського.
На донецькому напрямку епіцентр протистояння надвечір перемістився з При
азов’я до передмістя Авдіївки. Там російські найманці неодноразово відкривали вогонь зі всього наявного піхотного озброєння, а ближче до опівночі вивели танк і понад годину вели обстріл із його озброєння. Із мінометів 82-го калібру бойовики гатили по оборонцях Верхньоторецького і Лебединського, а з гранатометів, кулеметів великого калібру й стрілецької зброї — неподалік Талаківки й Мар’їнки.
Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Провокацій побільшало. У вихідні взагалі було гаряче. Запеклий бій з диверсійною групою відбувся ввечері. Ворог намагався зайняти панівні висоти в секторі. За допомогою тепловізора вдалося вчасно їх помітити. Добряче дали оркам по зубах, вони відступили. Потім полетіли в наш бік міни. На жаль, дістав важкі поранення наш побратим. Вчасно евакуювали його до медичного закладу. Сподіваємося, що усе буде гаразд. Нині ситуація стабільна, під нашим контролем».
За даними групи «Інформаційний спротив», ситуація на Донбасі знову загострилася. «Одразу на кількох ділянках, використовуючи погодні умови (туман), окупанти спробували влаштувати проникнення своїх рейдових груп на нейтральну смугу чи у тактичний тил підрозділів ЗСУ, з метою раптових обстрілів, а також прихованого мінування і проведення диверсій. Продовжує погіршуватися ситуація на ділянці на північ від Горлівки і на правому фланзі Світлодарської дуги, де фіксується активізація окупаційних військ. Також противник активізувався на маріупольському напрямку, де окупанти не припиняють масовані обстріли з різних засобів ураження, із застосуванням ствольної артилерії калібром понад 100 мм», — йдеться в повідомленні групи.