У Курісовській загальноосвітній школі Лиманського (колишній Комінтернівський) району відкрито сучасний дистанційний клас. Комп’ютери тут об’єднані в одну мережу. Є інтерактивна дошка та Wi-Fi. До класу зможуть підключатися викладачі з інших освітніх закладів. До кінця навчального року такі класи будуть у всіх опорних школах регіону.
Тепер в учнів є можливість здобувати знання дистанційно. Наприклад, слухати онлайн-уроки, які проводитимуть педагоги з Одеси або інших населених пунктів області. Для цього вчитель не повинен перебувати в самому класі — дітям допомагатиме тьютор. До слова, це нова педагогічна спеціальність. Він виступає в ролі викладача-консультанта або куратора учня, допомагає йому в організації індивідуального навчання і здійснює навчально-методичне керівництво процесом у рамках конкретної навчальної програми...
У деяких районах області не вистачає вчителів точних наук та іноземних мов. Завдяки новій технології цю проблему буде розв’язано. У цьому класі можна буде також підключатися до єдиного освітнього порталу Одеської облдержадміністрації.
Відкриття таких дистанційних класів в усіх опорних школах області дасть можливість до кінця навчального року створити глобальну уніфіковану мережу, об’єднавшись у якій, ці школи зможуть обмінюватися досвідом, інформацією.