Генеральна прокуратура України повідомила про підозру ще двом працівникам Національного антикорупційного бюро України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Антикорупційного бюро. «Детективу НАБУ під прикриттям, раніше затриманому СБУ і ГПУ під час виконання одного з етапів спецзавдання, повідомлено підозру 30 листопада. ГПУ інкримінує працівникам НАБУ злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України: надання неправомірної вигоди службовій особі (ст. 369) та провокація підкупу (ст. 370)», — йдеться у повідомленні.


У відомстві наголосили, що жоден із працівників НАБУ ніколи не провокував підкуп жодного з посадовців Державної міграційної служби України чи інших державних органів.


Тим часом Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що не існує війни між Національним антикорупційним бюро та ГПУ і вони спільно ведуть 20 розслідувань. Про це він сказав днями на брифінгу. «Але я, як очільник правоохоронної організації, не можу не помічати порушень закону і не можу з цим миритися. Така моя посада, така моя доля», — сказав він.


Він зазначив, що в країні не існує такого поняття як «агент НАБУ», а є штатні та позаштатні працівники.

До речі

ЄС закликав уряд України підтримувати, а не підривати роботу антикорупційних органів. Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх дій за підписом речниці Майї Косьянчич, розміщеній на сайті організації. Брюссель розкритикував дії Генеральної прокуратури України у розкритті інформації про розслідування НАБУ. «Публічне розкриття інформації про розслідування фактів корупції з боку Генеральної прокуратури істотно послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування, а також підриває віру людей у можливість ефективної протидії корупції», — йдеться в заяві Євросоюзу. У спільноті нагадали, що боротьба з корупцією залишається ключовим елементом у розвитку відносин України та ЄС, зазначивши, що від неї залежить успіх інших реформ.