Передбачається, що міський бюджет Одеси в 2018 році становитиме майже 8 мільярдів 340 мільйонів гривень.
За словами директора департаменту Світлани Бедреги, міський бюджет Одеси в 2018 році зросте майже на 1 мільярд гривень: «У 2018 році міський бюджет прогнозується в розмірі 8 мільярдів 340 мільйонів 950 тисяч гривень, що майже на 1 мільярд більше, ніж бюджет нинішнього року», — розповіла чиновниця.
Крім того, міський керівник фінансів повідомила, що на даний момент за 2017 рік не освоєно 1 мільярд 800 тисяч гривень міського бюджету, які залишаться на рахунках міськради.
До того ж щодо бюджету розвитку міста вже освоєно 90 відсотків коштів, без урахування громадського бюджету та депутатського фонду.
Також відомо, що дохідна частина міського бюджету на 2018 рік залишиться без змін, а основними статтями видатків будуть медицина, освіта, міський транспорт, а також виплати пільговим категоріям одеситів.
Також під час засідання бюджетної комісії Одеської міськради депутатами було ухвалено рішення збільшити суму грошей на виконання діяльності у своїх виборчих округах. Якщо раніше вона становила 500 тисяч гривень на кожного депутата, то тепер її підняли до 1 мільйона гривень.
Загалом на депутатський фонд виділяється 64 мільйони гривень. Ці гроші витрачатимуть на ремонт шкіл, дитячих садків, засклення під’їздів, ремонт житла та на інші прохання виборців зі своїх округів.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.