Кіровоградські фермери продовжують потерпати від збройних нальотів. Нещодавно скоєно розбійний напад на сім’ю керівника сільськогосподарського підприємства в Благовіщенському районі Олександра Вдовиченка.


Як повідомив потерпілий, інцидент стався приблизно о восьмій вечора. Невідомі в масках зі зброєю ввірвалися в будинок, збили з ніг дружину фермера. Потім подружжя зв’язали, почали бити, приставляти ножа до горла, а пістолети до скроні. Знущання тривали майже дві години. Бузувіри все перевернули в будинку, а меблі порізали... Бандити знайшли та забрали чималу суму грошей, отриману фермером від реалізації сої, передбачену на придбання комбайна, та цінні речі. Лише через кілька годин після нападу жінка змогла вивільнитися та зателефонувала до поліції...


Нагадаємо, що в листопаді також стався збройний напад на керівника агропідприємства в селі Мар’ївка Компаніївського району. Його авто обстріляли невідомі. Через поранення постраждалого довелося госпіталізувати. Правоохоронці кваліфікували ці дії як замах на вбивство. Оперативно-розшукові заходи все ще ведуться.


У серпні зловмисники вдерлися до помешкання фермерів у Добровеличківському районі та силою примусили потерпілих розповісти, де сховані гроші. У вересні в цьому ж районі скоїли напад на керівника СТОВ та його дружину, викрали автомобіль, гроші та цінні речі, а постраждалих залишили в полі.


Представники громадської спілки «Аграрна самооборона України» стверджують, що скарги щодо погроз та фізичних розправ над сім’ями одноосібників, керівників сільгосппідприємств області надходять постійно. Чи це такий збіг обставин, чи все ж таки хтось діє цілеспрямовано проти фермерів? Відповідь мають знати правоохоронці.

Кіровоградська область.