За добу (станом на ранок 12.12) бойовики на Донбасі 22 рази порушили режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку із настанням темряви терористи активізувалися поблизу Луганського. Вони з періодичністю в дві хвилини вели вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм та випустили загалом майже сто мін. Також із мінометів окупанти обстрілювали наших захисників у Лозовому, Кримському і Зайцевому. Неподалік Троїцького та Новоолександрівки здійснювали прицільні обстріли із БМП та піхотного озброєння.
На донецькому напрямку з мінометів 120 мм бойовики вели вогонь поблизу Водяного, а з тієї само зброї 82-го калібру — поряд з Березовим. Біля Богданівки порушували перемир’я із озброєння БМП та стрілецької зброї.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Вночі було досить гаряче. І не дивно. Адже у наш сектор кілька днів тому заїхали кадрові російські військові. Це видно з характерів обстрілів. Гатять з танків, артилерії. Особливо небезпечний 152-й калібр — руйнівна сила просто страшенна. Снайпери у них — справжні професіонали з великокаліберними гвинтівками. Стріляють дуже влучно. Також постійно використовують міномети і протитанкові гранатомети. Однак ми діємо в межах Мінських угод і дуже швидко заспокоюємо противника. На щастя, усі хлопці живі й здорові».
Напередодні бойовики обстріляли з «Градів» Авдіївку. Як повідомив керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Павло Малихін, постраждав район проведення робіт з будівництва газогону, а також ділянка, де проходить високовольтна лінія електропередач. «Місто на деякий час залишилося без світла. Нині фахівці підключили живлення, однак через пошкодження стабільність системи гарантувати не може ніхто. Обстріл ліній електропередач та газогону — не новина для Авдіївки. Знову саме взимку починаються цілеспрямовані кроки ворога для штучного створення соціальної кризи», — зазначив він.