Під час вступної кампанії 2018-го МОН розширить практику використання широкого конкурсу, за результатами якого певну кількість бюджетних місць додають тим вишам, де хочуть навчатися вступники з найвищими балами. Зокрема, такий підхід застосовуватимуть для розподілу бюджетних місць у магістратурі.

«Практика 2015—2017 років засвідчила, що широкий конкурс — це ефективна методика забезпечення справедливого розподілу місць держзамовлення. Вона передбачає алгоритмічний розподіл вступників за їхніми конкурсними балами та обраними пріоритетностями. Тому 2018-го ми переводимо на широкі конкурси більшість педагогічних спеціальностей для вступників на бакалаврат. Також уперше буде використано широкий конкурс для розподілу бюджетних місць у магістратурі. Це стосуватиметься спеціальностей «Право» та «Міжнародне право», — розповів директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.


Наступного року вступні випробування до магістратури «Права» та «Міжнародного права» відбуватимуться у формі єдиних фахових іспитів та випробувань з використанням технологій ЗНО. Передбачається тестування з іноземної мови, права та загальних навчальних правничих компетентностей, інформує прес-служба МОН.

Фотоетюд Андрія НЕСТЕРЕНКА.