Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати перемир’я, застосовуючи заборонені міномети та озброєння танка. За даними прес-центру АТО, за останню добу (станом на ранок 15.12) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. Так, на луганському напрямку ворог зі 120-мм та 82-мм мінометів і гранатометів неодноразово вів вогонь поблизу Луганського, Троїцького, Новоолександрівки та Трьохізбенки. З озброєння БМП противник порушував режим тиші біля Світлодарська.

На донецькому напрямку окупанти зосередили свою активність у передмісті Мар’їнки. Тут агресор не раз вів вогонь з мінометів різних калібрів та усього спектра піхотного озброєння. Увечері по наших оборонних укріпленнях у цьому районі стріляв танк. Неспокійно було поблизу Пісків, Верхньоторецького, Водяного, Лебединського і Талаківки. Підступи до цих населених пунктів російські найманці обстрілювали із гранатометів та легкого піхотного озброєння.
Упродовж останніх днів ситуація на Донбасі погіршилася. Зокрема, з 27 листопада по 10 грудня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксували на сході країни майже 20 тисяч порушень режиму припинення вогню. «Такий показник — це на 25 відсотків більше, ніж у попередні два тижні. Переважну більшість зафіксованих порушень було сконцентровано у районі Авдіївка — Ясинувата — Донецький аеропорт, у районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська, у районі Попасної та Первомайська, районах на схід і північний схід від Маріуполя, а також на західній та північній околицях Горлівки», — зазначили в прес-службі місії.