Народний депутат від партії «БПП», член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Іван Мельничук розповів про результати своєї парламентської діяльності.
Завдяки регулярним зверненням до Кабінету Міністрів Івану Мельничуку вдалося отримати понад п’ятдесят мільйонів гривень для Вінниччини. Ці кошти були спрямовані на капітальні ремонти в школах, дитячих садках, лікарнях, реконструкцію водогонів, будівництво мостів, ігрових майданчиків, купівлю шкільних автобусів, сміттєвозів, сільськогосподарської техніки.
Загалом за ці роки команда народного депутата опрацювала майже 2000 звернень громадян, у відповідь на які надіслано 1525 депутатських звернень до компетентних органів України та 246 депутатських запитів першим особам держави. Щодня вирішувалися питання щодо надання матеріальної допомоги на лікування, забезпечення житлом, підвищення заробітних плат, перерахунків тарифів за житлово-комунальні послуги, капітальних ремонтів закладів освіти та медицини, реконструкції культурних пам’яток, храмів тощо.
Також Іван Мельничук протягом цих років разом із сім’єю матеріально допомагав важкохворим дітям, пораненим воїнам АТО, сиротам, інвалідам, підтримував розвиток спорту в регіонах.
Зі 100 поданих Іваном Мельничуком законопроектів 11 уже стали законами. Зокрема, як повідомляє прес-служба партії «Блок Петра Порошенка», про протидію політичній корупції, підтримку українського кінематографа, розвиток вітчизняного літакобудування, механізм фінансування дорожньої галузі.
Активно депутат працює й у Комітеті Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції. За цей час разом з колегами ним було розглянуто 756 питань, з яких 473 (63%) пов’язані зі здійсненням законопроектної діяльності; розглянуто 10335 заяв, скарг і клопотань фізичних і юридичних осіб, ініційовано створення підкомітетів з питань запобігання і протидії політичній корупції та корупції в сфері екології та охорони навколишнього природного середовища.