За останню добу (станом на ранок 18.12) бойовики на Донбасі 14 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку епіцентром напруженості залишилася Світлодарська дуга. Тут окупанти з важкої артилерії калібру 152-мм, мінометів, гранатометів і кулеметів вели вогонь по наших позиціях довкола Луганського. У цьому само районі зі 120-міліметрових мінометів противник обстрілював захисників Зайцевого і Травневого.
На донецькому напрямку найгарячіше було на Приазов’ї. Зокрема, агресор застосував 120-міліметрові міномети по наших укріпленнях поблизу Лебединського і Павлополя. Також російські найманці порушували перемир’я з озброєння БМП біля Гнутового. На інших ділянках неспокійно було неподалік Кам’янки, де загарбники використали увесь спектр піхотного озброєння.
Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація у нас незмінна. Цілодобові обстріли тривають. Орки гатять з околиць Донецька. Тому, розумієте, дати гідну відсіч ми не можемо. Стріляють вони переважно з мінометів різних калібрів, великокаліберних кулеметів, інколи прилітає й 152-й калібр. Днями також по нас гатив танк. Поранення дістали наші хлопці в Пісках. Молимося і сподіваємося, що усе буде з ними добре. Більше додати нічого...»
За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики активно зміцнюються біля Горлівки. «Проведення інженерних робіт помічено в самій Горлівці та з обох боків Гольмівського. Російське командування явно побоюється, що ЗСУ ударом від Травневого до Новолуганського зріжуть їхні позиції біля залізничної станції Доломіт. З огляду на те, що в районі Байрак-Гурти було зафіксовано замасковану артилерію окупантів (загальною кількістю до чотирьох батарей, включно як мінімум із шістьма установками «Град»), окупанти таку можливість сприймають цілком серйозно», — йдеться в повідомленні групи.