П’ять нових пересувних пунктів габаритно-вагового контролю найближчим часом з’являться на дорогах Одеської області. Габаритно-вагові комплекси розмістять на трасах міжнародного значення, а також на під’їздах до портів і елеваторів — у місцях, де трафік вантажівок найінтенсивніший.
— Ці п’ять комплексів закупили за кошти ЄБРР для управління Укртрансбезпеки в Одеській області. Найближчим часом ми будемо забезпечені всім обладнанням, щоб вирішити принципове питання збереження доріг. Адже тільки цьогоріч відремонтовано сотні кілометрів магістралей в області. Насамперед будуть охоплені траси міжнародного значення, біля портів, елеваторів, — розповів заступник голови Одеської ОДА С. Колебошин.
З наступного року ці комплекси обладнають системою відеоспостереження й зв’язку із серверами Мінінфраструктури. Нині вони можуть здійснювати весь комплекс контрольно-дозвільних функцій транспортної інспекції.
Нагадаємо, на сьогодні в Одеській області діє чотири пункти габаритно-вагового контролю — три пересувні й один стаціонарний. Для закупівлі нових передбачено видатки обласного бюджету в розмірі 7 млн 20 тис. гривень. За ці кошти планується придбати шість пересувних габаритно-вагових комплексів.