Унікальним виступом відзначився чернігівський музичний гурт «Лєна Іванова» на обласному патріотичному заході солідарності з кримчанами, які втратили рідні домівки. Учасники гурту грають на інструментах, створених з використанням частин зброї, стріляних гільз.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз (крайній праворуч)  оглядає інструмент-зброю.

Фото Віктора КОШМАЛА.

Цього дня в чернігівському обласному молодіжному центрі відбулося, зокрема, нагородження переможців конкурсу дитячих та юнацьких малюнків «Мій Крим». Було представлено і роботи художника-кераміста Рустема Скибина, який після російської окупації півострова переїхав до Києва. А висловити солідарність із земляками-кримчанами приїхали заступники голови Меджлісу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, голова ГО «Кримська родина» Аніфе Куртсеітова, представники кримськотатарського культурного центру.
Загалом у Чернігові нині багато кримчан, адже до міста перебралися із сім’ями працівники та службовці Державного науково-випробувального центру ЗСУ. Для всіх учасників заходу хвилюючим моментом став перегляд документального фільму Ігоря Піддубного «Крим — курорт суворого режиму».