Закарпаття нарешті отримало першу реальну стратегію розвитку і будівництва автомобільних доріг. Це стало можливо після зустрічі в Києві трьох народних депутатів від області — Валерія Лунченка, Роберта Горвата та Василя Петьовки — з виконуючим обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг Славоміром Новаком. Ґрунтовна і всебічна розмова стала початком активної співпраці Держагентства, парламентаріїв, які опікуються Закарпаттям, та представників самого регіону заради спільної мети — надати прикордонній області, яка є обличчям України, дороги європейського рівня. Стратегія роботи у цьому напрямі на найближчі три роки стала головним результатом перемовин закарпатських обранців зі Славоміром Новаком.

 

Під час зустрічі в столиці народні депутати Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват і керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак (справа наліво).

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.

«Закарпаття межує з чотирма європейськими країнами. Наш регіон є одночасно і дверима до України, і обличчям нашої держави, адже величезна кількість іноземців устигають сформувати своє враження про державу вже з перших хвилин перебування на її території. Нинішні автошляхи здатні зіпсувати це враження дуже швидко. Це питання давно потребувало серйозної роботи, і ми з колегами рішу-
че налаштовані проблему розв’язати», — зазначив після зустрічі народний депутат Валерій Лунченко.

Саме тому першочерговий акцент під час розподілу фінансування та визначення об’єктів реконструкції наступного року зроблять на дорогах, які з’єднують прикордонні пункти пропуску із трасою міжнародного значення Київ—Чоп. В. Лунченко, Р. Горват та В. Петьовка вже працюють над тим, щоб відповідне фінансування виділили вчасно та в необхідних обсягах.

«Ще торік ми з колегами домоглися створення Державного дорожнього фонду, в якому з цілої низки джерел акумулюються кошти для подальшого будівництва та ремонту доріг. Наступного року гроші з фонду нарешті почнуть надходити в регіони. Саме звідти ми і зможемо виділити ресурси, необхідні для першого етапу робіт. Тепер працюватимемо над тим, щоб ця сума була якомога вище. Упевнений: разом із колегами-закарпатцями ми зможемо добитися того, щоб Закарпаття нарешті відчуло, що в Києві вболівають за регіон», — заявив Роберт Горват.

«Ця зустріч, переконаний, стане початком важливої роботи і для Закарпаття, і для Держагентства автомобільних доріг. Обидві сторони зацікавлені в максимальному результаті. Ми з колегами докладемо всіх зусиль, щоб цей процес був якомога легший та ефективніший. Упевнений: об’єднані ідеєю підтримки Закарпатської області, ми зможемо показати, як ведеться реальна робота та досягаються конкретні цілі», — запевнив Василь Петьовка.

За словами народних депутатів, вони змогли досягти цілковитого порозуміння з керівником Держагентства та сформувати спільне бачення подальшої роботи. Відтак процес розпочато і про перші його результати можна буде говорити вже найближчим часом.

Закарпатська область.