ХАРКІВ:

Міський голова Геннадій Кернес підписав з ЄБРР угоду про будівництво метро в обласному центрі. Церемонія підписання угоди про підтримку проекту «Продовження метрополітену в м. Харкові» між міською радою і Європейським банком реконструкції та розвитку відбулася 19 грудня в міськраді.

Таким чином, місто одержало 160 млн євро на продовження будівництва Олексіївської лінії метрополітену. Другу частину кредитних ресурсів — також 160 млн євро — надав Європейський інвестиційний банк.

Як зазначив Геннадій Кернес, підписана угода є перемогою всіх харків’ян.

«Ми поставили крапку у складному переговірному процесі. За останні шість років було проведено колосальну роботу, щоб отримати фінансування для реалізації проекту продовження будівництва третьої лінії Харківського метрополітену, придбання нового рухомого складу та будівництва на цій лінії електродепо. Це були тривалі, проте дуже ефективні переговори. У результаті ми отримали прозорий проект, в успіху якого упевнені усі. А підписавши угоду, ми перейдемо вже безпосередньо до втілення проекту в життя. Я, як і всі харків’яни, вважаю це величезною перемогою та вітаю всіх нас. І я вірю, що ми побудуємо метрополітен!» — сказав міський голова.

Він зазначив, що в результаті бюджетної децентралізації Харків збільшив обсяги своїх фінансових ресурсів, а це дасть можливість міській владі співфінансувати цей проект.

Своєю чергою Шевкі Аджунер наголосив, що підписання угоди з Харковом стало одним з найбільших інвестиційних проектів для ЄБРР цього року.