За десять років існування творчого об’єднання «Суцвіття» («Голос України» писав про цей ювілей) було проведено чимало вражаючих заходів і зустрічей з видатними людьми. Проте остання подія, після Літфесту, зібрала до срібної зали нашої бібліотеки ім. Тараса Шевченка творчі сили не лише Покровська, а й Межевщини. До нас у гості приїхали два Миколи — Микола Капуста та Микола Шакін (на знімку).

Микола Капуста — художник-карикатурист, графік, заслужений журналіст, член спілок художників та журналістів України. Тисячі й тисячі карикатур високої якості виконав він за роки діяльності. Більшість його праць відомі за межами нашої країни. Митець поділився, що представляв свої роботи на понад п’ятистах виставках карикатур у країні та за кордоном.
Микола Миколайович — неперевершений паспортист, який створив чимало заголовків для газет Донеччини. А ще він дуже гарний фотомайстер, бо з декількох його премій за фото — дві з Японії.
Його книга «Веселий город» своїм змістом і карикатурами змушує сміятися навіть найзатятішого песиміста.
Ми дуже вдячні йому за багаторічну безкорисливу співпрацю з об’єднанням «Суцвіття», де він у тандемі з поетами та письменниками допомагає видавати книжки.
Щирий дарунок бібліотеці — десятки його дружніх шаржів та карикатур на літературні теми.
Своєрідним відкриттям для нас стала зустріч з Миколою Шакіним — ученим, громадським діячем, художником за покликом душі, кандидатом технічних наук, автором книжок і меценатом. Микола Іванович докладає чимало сил для увіковічення пам’яті митців України. Завдяки його старанням я відкрила для себе поезію Василя Мисика — у Межовій на честь українського поета була відкрита меморіальна дошка.

Надія ОСТАНІНА,
член товариства «Суцвіття».
Фото надане автором.


 

Малюнок Миколи КАПУСТИ.