На межі Івано-Франківщини та Закарпаття планують збудувати курортно-рекреаційний комплекс «Свидовець». Це питання обговорювали на зустрічі в Поляницькому лісництві заступник голови Держагентства лісових ресурсів Володимир Бондар та начальники Прикарпатського та Закарпатського обласних управлінь лісового та мисливського господарств Руслан Осташук і Валерій Мурга.

Зліва направо: Руслан Осташук і Володимир Бондар.

Керівники обміркували техніко-економічні та інвестиційні показники проекту, його вплив на довкілля. Зокрема, йшлося про те, що основна частина лижних трас «Свидовця» проляже в Рахівському районі (с. Чорна Тиса і Ясіня) та Івано-Франківській області. Це 53 км витягів, 254 км трас, понад 80 км нових автомобільних сполучень, майже 4 тис. робочих місць. Також планується будівництво 16 водозаборів, очисних споруд потужністю 12 тис. куб. м на добу. Розглядається питання прокладання окремої лінії електропередач. У свою чергу, присутній на зустрічі народний депутат України Олександр Шевченко наголосив, що будівництво вже обговорили та погодили з громадами Чорної Тиси та Ясіні, з екологами узгодили питання водозаборів та очисних споруд.
Окрім того, на зустрічі обговорювалися й інші питання лісової галузі. Володимир Бондар звернув увагу на недосконалість новоприйнятих законодавчих ініціатив. На його переконання, потрібно, щоб у Верховній Раді були представники лісової галузі. Адже фахівець зуміє роз’яснити суть питання, запропонує поправки, що допоможуть працювати у правовому полі.

Фото надано прес-службою Івано-Франківського ОУЛМГ.