На цукрозаводи Вінниччини вже доставили сировини стільки, як її було загалом за підсумками 2016-го — 2 мільйони 870 тисяч тонн. У полі ще залишається 180 тисяч тонн корінців.
Усі вони викопані, складені в кагати. Сніг значно ускладнив доставку. Найважче було вивозити сировину в понеділок, коли весь день сніжило. Тоді на цукроварні завезли тільки 10 тисяч тонн корінців. Раніше за день доставляли 16—20 тис.
— Найбільше залишилося під снігом буряків на плантаціях Жданівського цукрозаводу — понад сто тисяч тонн, — уточнили в обласній асоціації «Поділляцукор». — Завод планує завершити роботу наприкінці першої декади лютого. У січні в області працюватимуть іще два підприємства.
Нині на Вінниччині зварили 400 тисяч тонн солодких кристалів. За прогнозами фахівців, загалом з урожаю буряків нинішнього року вироблять приблизно 430—435 тисяч тонн цукру. У 2016-му було 433,7 тис. А ось втрат зазнають більших. Нинішні погодні умови негативно позначаються не тільки на забрудненні сировини, знижується вміст цукру в корінцях.