За добу (станом на ранок 21.12) бойовики на Донбасі 15 разів порушували режим тиші. За даними прес-центру штабу АТО, окупанти продовжують застосовувати зброю, заборонену Мінськими домовленостями, зокрема артилерію і важкі міномети. Так, на луганському напрямку ворог з мінометів 82 мм вів вогонь поблизу Гладосового і Травневого. З мінометів 120 мм противник обстріляв захисників Новотошківського.
На донецькому напрямку у вечірній час епіцентром нестабільності стали околиці Авдіївки, де противник застосував важкі міномети. Крім того, у цьому районі загарбники випустили півтора десятка артилерійських снарядів калібру 122 мм та стільки само мін по наших оборонних укріпленнях біля Кам’янки. Також понад двадцять мін різних калібрів розірвалося неподалік шахти «Бутовка».
Тим часом Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про новий режим тиші в зоні бойових дій починаючи з опівночі 23 грудня. Про це повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер. «Тристороння контактна група, за участю представників ОРДЛО, наголошує на необхідності забезпечення миру та спокою у зв’язку з прийдешніми Різдвяними та Новорічними святами і, користуючись раніше досягнутими домовленостями і зобов’язаннями сторін, зокрема, підтверджує їхню відданість дотриманню всеосяжного, сталого і безстрокового режиму припинення вогню починаючи з опівночі 23 грудня 2017 року за київським часом», — заявила вона.
Оліфер додала, що на зустрічі сторони підтвердили прагнення виконати зобов’язання щодо звільнення утримуваних осіб до Новорічно-різдвяних свят.