За добу (станом на ранок 22.12) бойовики на Донбасі 16 разів порушили режим тиші. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку, біля Кримського, стріляв ворожий снайпер, а близько опівночі поблизу цього населеного пункту бойовики відкрили вогонь з мінометів різних калібрів. З гранатометів і великокаліберних кулеметів вони гатили на підступах до Світлодарська.
На донецькому напрямку найгарячіше було неподалік Пісків. Спочатку бойовики вели вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів і кулеметів, а згодом посилили тиск і застосували танкове озброєння та міномети 120 мм. Крім того, з важкого міномета обстрілювали підступи до Водяного на Приазов’ї.
На інших ділянках неспокійно у передмісті Авдіївки та поблизу Кам’янки, де бойовики неодноразово вели вогонь по наших укріпленнях із мінометів та піхотного озброєння.
Як заявив учора ЗМІ міністр оборони України Степан Полторак, попри приклади постійного порушення режиму тиші, у міністерстві все-таки сподіваються на спокійні свята, адже напередодні у Мінську Тристороння контактна група домовилася про припинення вогню опівночі 23 грудня. Також він зазначив, що корегування перехідних положень бюджету на наступний рік дає змогу сподіватися на покращення соціальних умов військовослужбовців. «Верховна Рада виправила деякі перехідні положення бюджету на наступний рік і тим самим стабілізувала ситуацію з соціальної захищеністю військовослужбовців. Було створено абсолютно правильні умови для того, щоб значно підвищити соціальні стандарти для військовослужбовців», — зауважив він.