Підсумки мистецького проекту «Гуляючи коридорами Стусівського університету у Вінниці» підбили у навчальному закладі.
Зробити стіни коридорів головного корпусу вишу яскравими, прикрасити їх змістовними малюнками — таку мету ставили перед собою студенти і викладачі, які долучилися до проекту. Втілювали її у життя протягом двох місяців у рамках форуму «Творимо Україну: міжкультурний діалог у стінах Стусівського університету». Передбачуваною стала робота з портретом поета, чиє ім’я носить навчальний заклад. Поруч слова Стуса: «Земле рідна! Тобі одній я волів би служити до скону...» На іншому малюнку ще одна фраза: «Два міста — одне серцебиття». Він зроблений на фоні упізнаваних символів Вінниці і Донецька. «Фізика — легко з котом» — це малюнок про те, як нелегко студентам «гризти» граніт науки. Куратором робіт був вінницький художник Олександр Никитюк.
— Такі проекти прищеплюють любов до рідного навчального закладу, стінопис не тільки приємний для споглядання, а й спонукає рухатися вперед, — зазначив ректор ДонНУ Роман Гринюк. — Сам проект містить у собі об’єднуючу ідею двох міст — Вінниці і Донецька.
— Стіни, які були дотепер безликими, ви одягли у «діамант», — так висловився перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Символічно, адже навчальний заклад розташовано у колишньому приміщенні заводу ювелірних виробів «Кристал». А ще — учасникам проекту вдалося поєднати Стуса з Донецьком і Вінницею. Все вам гарно вдалося.
Автори трьох кращих робіт — Олексій Левченко, Тетяна Луцюк та Олександр Никитюк — отримали грошові премії у сумі п’ять, три і дві тисячі гривень. Загалом відзначили авторів 23 ідей, втілених у муралах. Відзнаки вони отримали від керівника вишу та Вінницької агенції регіонального розвитку. Учасники презентації переглянули конкурсну роботу «Ми — громадяни!», що стала переможцем на фестивалі короткометражного кіно «Миколаїв-2017». Її автори — четверо викладачів і студентів ДонНУ. На завершення кожен охочий міг долучитися до флешмобу «Малюємо думки», що доповнив представлені роботи.