Офіційних перемир’їв за час конфлікту на Донбасі було 12, і лише за цей рік воно — четверте. Всі вони зазвичай однакові — у перші дні відносне затишшя, а далі кількість обстрілів зростає. Схоже, так буде і під час різдвяного режиму тиші. Адже, хоч Тристороння група нібито домовилася у Мінську, що в ніч на суботу (23.12) вогонь з обох боків мав припинитися, бойовики продовжують гатити по наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, за добу (станом на ранок 26.12) на донецькому напрямку окупанти вели вогонь по оборонних укріпленнях у районі населеного пункту Павлопіль на Приазов’ї. 5 мін калібру 120 мм прилетіли з тимчасово окупованого населеного пункту Соснівське. На луганському напрямку зі стрілецької зброї було обстріляно опорні пункти біля Станиці Луганської.
Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «У нас відносно спокійно. Обстрілів поменшало. Щоправда, тиші ми поки що не дочекалися. Гатять орки переважно зі стрілецької зброї. Намагаються спровокувати нас. Однак ми не відповідаємо, адже є чіткий наказ. Що буде далі, можна уже здогадатися, оскільки бойовики жодного разу не дотримувалися режиму тиші. Під час Різдвяних свят очікуємо на загострення ситуації. Принаймні наша розвідка про це доповідає. Важка зброя у них на передовій, постійно відбуваються ротації. Ворожі диверсійні групи і снайпери нам часто дошкуляють. Тому нічого хорошого не чекаємо. Усі хлопці живі й здорові і до останнього подиху захищатимуть свою землю».
Тим часом у штабі АТО повідомляють, що російсько-окупаційні війська створюють таємні арсенали боєприпасів до важкого озброєння з метою провокацій підрозділів ЗСУ під час новорічного перемир’я. «За даними розвідки, окупанти накопичили приховані запаси боєприпасів до артилерійських систем, інших видів важкого та стрілецького озброєння. Ці закладки боєприпасів різної величини приховані неподалік лінії бойового зіткнення на найбільш потенційно гарячих напрямках. Мета створення цих арсеналів — відкриті провокації проти підрозділів ЗСУ з метою дискредитації та ймовірні обстріли тимчасово окупованих прифронтових населених пунктів Донецької та Луганської областей під час новорічного та різдвяного перемир’я», — зазначили у штабі.