У Чугуївському районі реалізують великий інвестпроект у сфері тваринництва.
Будівництво на території молочного комплексу ще триває, але він уже вийшов у лідери галузі в Харківській області.

Нині у молочному комплексі ТОВ «Агросервіс ЛТД» уже утримують 900 дійних корів, у найближчій перспективі череду мають намір збільшити до 1200, а надалі — до 1500 голів. Загалом же поголів’я великої рогатої худоби в господарстві перевищує 3000. За добу тут виробляють майже 30 тонн молока.
— Восени було відкрито 4-й корпус, у якому утримують 410 голів. Завершується будівництво майданчика для молодняку на 500 голів, — каже заступник генерального директора підприємства Олександр Сазонов.
Корівник тепер тут називають доїльним залом. А ще в комплекс входить пологовий корпус, де під спостереженням фахівців постійно перебувають від 60 до 80 голів молодняку. А також телятник, де процес вигодовування повністю автоматизований.
«Тут на випоюванні — 240 телят. Комплекс запустили торік. Техніка показала себе ідеально, тому ми вже встановили другий автомат випоювання й плануємо закуповувати третій», — констатував заступник гендиректора підприємства, зазначивши, що керівництво області уважно спостерігає за розвитком підприємства, бо воно одне з найбільш перспективних у галузі.
— Харківщина приділяє особливу увагу питанню залучення інвестицій у реальний сектор економіки регіону. І реалізація таких проектів — показник результативності роботи в цьому напрямі, — розповів перший заступник голови облдержадміністрації Марк Беккер. — «Агросервіс ЛТД» демонструє гарний розвиток практично за всіма показниками: сюди ми відносимо кількість поголів’я (і дійної череди, і загалом великої рогатої худоби), продуктивність тощо. У нас в області не менше десяти підприємств, у яких такі само гарні показники.
Марк Беккер також зазначив, що переважно обсяги виробництва збільшуються за рахунок використання сучасної техніки. Так, на підприємстві в Чугуївському районі одержують одні з найвищих надоїв в області — за підсумками року цей показник очікується на рівні 11,5 тисячі літрів на одну корову. Прогнозований показник по області — 6,8 тис. л.

 

ДО РЕЧІ

На сьогодні молоко в регіоні виробляє 121 сільгосппідприємство. З них майже 20 утримують по 500 і більше корів. За рік сільгосппідприємства області доять до 240 тис. тонн молока. Загалом за 10 місяців 2017-го обсяги (порівняно з тим само періодом 2016-го) збільшилися на 1,1%.