За добу (станом на 27.12) бойовики на Донбасі 6 разів порушили режим тиші. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку окупанти гатили в районі Світлодарської дуги. Поблизу Луганського вони застосували міномети 82 мм і великокаліберні кулемети, майже дві години вели вогонь по оборонних укріпленнях наших військових. Крім того, зі стрілецької зброї вони обстрілювали захисників Станиці Луганської.
Водночас у районі Луганського зафіксовано проліт безпілотника бойовиків, який коригував мінометний вогонь бандформувань, що заборонено Мінськими домовленостями. На інших ключових ділянках лінії зіткнення порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
«У результаті обстрілу ворога троє військовослужбовців поранені, двоє дістали бойові травми і, на жаль, Україна втратила одного захисника», — зазначили у штабі.
За даними групи «Інформаційний спротив», на Донбасі з початком «перемир’я» відзначається зниження вогневої активності російських окупаційних військ. Утім, окупанти проводять на низці ділянок ротацію: підвозять предмети матеріально-технічного постачання (БК і паливо), активно переміщають техніку й живу силу.
«По трасі Н-21 в напрямку Донецька протягом трьох діб відзначається активний рух автотранспорту окупантів. Тільки протягом останньої доби зафіксовано не менш як 5 колон, по 8—10, іноді до 15 тентованих вантажівок «Урал», «Камаз». У районі ДАП зафіксовано мобільну бронегрупу противника, яка раніше використовувалася для обстрілу позицій ЗСУ в районі населених пунктів Піски і Дослідне. У складі бронегрупи — два танки Т-64 і БМП», — йдеться у повідомленні групи.