«Ми поставили собі за мету змінити обличчя третинного рівня надання медичної допомоги. Це наша спільна робота з обласною радою та її головою Віктором Овчаруком, а також народними депутатами від Тернопільщини», — сказав голова облдержадміністрації Степан Барна під час відкриття сучасного Центру політравми на базі Тернопільської університетської лікарні, на реконструкцію якого з державного та обласного бюджетів виділили сім мільйонів гривень.

Справа наліво: Степан Барна, Уляна Супрун та Віктор Овчарук.

Центр оснащено інноваційним обладнанням, з повністю реорганізованим приймальним відділенням, складовою якого є відділення інтенсивної терапії для хворих із політравмою, операційний блок для виконання невідкладних маніпуляцій та хірургічних втручань при черепно-мозковій травмі, травмі грудної клітки, травмі органів черевної порожнини та скелетній травмі; відділенням ортопедичного стаціонару з операційним блоком на чотири операційні, укомплектовані найсучаснішим обладнанням, що дає можливість виконувати високотехнологічні хірургічні втручання у пацієнтів з переломами кісток таза, хребта та кінцівок.
Принагідно Степан Барна нагадав, що за два останні роки у покращення якості надання медичних послуг в області вклали майже 120 мільйонів гривень — від обласного третинного рівня до сільських амбулаторій.
«І це лише початок. Бо наступний рік буде роком сільської медицини. Щонайменше 170 мільйонів гривень ми плануємо спрямувати на покращення умов лікування на селі», — наголосив очільник області.
Участь у заході взяли також в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, керівництво області, медики, духовенство, громадськість.
«Без належної допомоги ми втрачаємо вдвічі більше людей, яких могли б урятувати. Тож відкриття нового відділення — це дуже важливе досягнення, яке допоможе рятувати більше життів», — підсумувала Уляна Супрун.

Фото з відкритих джерел.