За філіжанку безплатної кави, якою продавець пригостив безхатченка на різдвяному ярмарку у Вінниці, отримав неочікуваний, та ще й дорогий подарунок.
Вінницький Дід Мороз, роль якого виконує багато років поспіль колоритний працівник палацу мистецтв «Зоря» Олександр Шемет, став очевидцем зворушливої історії. Сталася вона на різдвяному ярмарку, що в ці дні вирує у центрі міста. Про побачене пан Олександр розповів на своїй сторінці у Фейсбуці.
Напередодні Різдва за григоріанським календарем на ярмарку з’явився безхатченко. Принаймні, це було видно із його зовнішнього вигляду. Чоловік намагався заробити незвичним способом: пропонував купити в нього пиріжки. Наголошував: хто купить, на того чекатиме удача. Охочих скуштувати кулінарний витвір невідомого походження не знайшлося. А дарма! Про удачу продавець натякав неспроста. Нарешті чоловік підійшов до продавця кави. Напій — з особливим смаком, бо готує на розпеченому піску. На пропозицію придбати пиріжок продавець недвозначно похитав головою. Натомість запропонував незнайомцю філіжанку ароматного напою. Безплатно. Той випив, подякував, на тому й попрощалися.
Крута іномарка зупинилася у день Різдва, 25 грудня, неподалік ярмарку. З неї вийшов чоловік, у якому можна було упізнати безхатченка, який напередодні пропонував пиріжки. Цього разу на ньому було святкове вбрання. З усмішкою на обличчі попрямував до продавця кави. Вручив йому пакунок, потиснув руку і побажав радісних Новорічно-різдвяних свят.
Коли той розгорнув пакунок, завмер від здивування. У нього в руках було дороге кавове обладнання та кілька кілограмів кавових зерен на суму не менш як 6—7 тисяч гривень. «Навіть у наші дні дива трапляються на Різдво», — написав Олександр Шемет.

Вінниця.