Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій на Херсонщині буквально закидали суди позовами про припинення діяльності шкіл та дитсадків. Сімнадцять таких справ уже прийняли до розгляду чи розглядають в окружному адміністративному суді.
Посилаючись на висновки позапланових перевірок, рятувальники наполягають на закритті бюджетних закладів через багаторічне ігнорування приписів про усунення грубих порушень протипожежної безпеки з боку їхньої дирекції. Цих порушень — хоч греблю гати: тут і заблоковані запасні виходи для евакуації малечі, відсутність автоматичної пожежної сигналізації, і непрацюючі гідранти, несправність електромереж, і використання легкозаймистих матеріалів під час оздоблювальних робіт чи ремонтів. Через ці факти кричущого недбальства суд уже призупинив діяльність ясел-садка в селі Дніпровському Білозерського району Херсонщини, на черзі — ще шістнадцять.
Звісно, закриття дошкільних закладів, нехай і тимчасове — до усунення порушень, сильно дошкулятиме батькам малюків, котрих ні з ким залишити. Та якщо будівля спалахне, ціною недбалості будуть юні життя.

Херсонська область.