На Прикарпатті в селі Старий Угринів Калуського району відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 109-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Вшанувати пам’ять ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху ХХ століття прибули голова обласної ради Олександр Сич, заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, голова Всеукраїнського Братства ОУН-УПА Богдан Борович, керівництво Калуського району, вояки повстанської армії, учасники російсько-української війни, представники громадськості. Поблизу пам’ятника провіднику присутні спільно помолилися за упокій душі Героя України, поклали квіти до підніжжя монумента.

По завершенні панахиди біля історико-меморіального музею Степана Бандери відбулося віче. Звертаючись до присутніх, голова облради Олександр Сич наголосив, що сьогодні на всіх щаблях державної влади бракує потужного, україноцентричного, мудрого українського проводу.
За його словами, «Бандера, по-перше, був принциповим державником. Він ніколи б не допустив нічого, що могло б нашкодити українській державі, якби вона була за його життя. Бандера докладав би максимум зусиль, щоб ця держава була сильною, потужною, щоб її шанували у світі. По-друге, Степан Бандера був принциповим націоналістом, часто йшов на компроміси, але ніколи не допускав компромісу, який би шкодив українській нації. Якщо хочемо бути, як Бандера, будьмо принциповими державниками і робімо все від нас залежне для посилення могутності української держави», — цитує О. Сича його прес-служба.

Фото надано прес-службою обласної ради.