Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що аграрний сектор, який формує сьогодні приблизно п’яту частину ВВП країни, є драйвером вітчизняної економіки. Про це він розповів під час своєї річної підсумкової прес-конференції.

«Українська продукція є достатньо конкурентною для того, щоб завойовувати нові ринки, — зазначив він. — І я думаю, що ви бачите, що ми сьогодні маємо стрімке зростання двосторонньої торгівлі з багатьма країнами <...>. Також хотів би підкреслити, що позитивно впливає Угода про вільну торгівлю з Євросоюзом. Ми маємо зростання майже 30%. Але завдання моє в наступному — щоб в Україні створювалася додана вартість, робочі місця і готовий продукт. Тому нам потрібно переходити від сировинного типу до створення конкретного продукту».

Прем’єр навів кілька позитивних прикладів щодо підтримки АПК. За його словами, 4 млрд грн вже визначили в чинному бюджеті на тваринництво.

«Нові ферми, нові молочнотоварні комплекси, нове поголів’я, його нарощення — це все зміцнюватиме наші позиції як внутрішні, так і на зовнішніх ринках. Окремо хочу підкреслити, що ми почали розвиток і підтримку сільгоспмашинобудування. Ще один мільярд спрямуємо на підтримку української продукції, яка має високу якість, і 20% вартості якої будемо компенсувати», — наголосив очільник Кабміну.