Комітет у закордонних справах вітає Болгарію з початком першого головування у Раді ЄС та бажає успіхів у захисті цінностей Європи та здійсненні дієвих кроків для досягнення стабільності і миру на континенті.

У зв’язку з тим, що Болгарія вперше розпочала головування в Раді Європейського Союзу, Комітет Верховної Ради України у закордонних справах висловлює глибоку впевненість в тому, що ця країна досягне успіхів у захисті цінностей Європи та здійсненні дієвих кроків для досягнення стабільності і миру на континенті.

Знаковим є те, що саме в ці дні відзначатимемо 100-річчя з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Болгарією. Ще за часів УНР був закладений фундамент нашої дружби та відбувся обмін дипломатичними представниками. Показово, що першим Послом УНР в Болгарії став перший український міністр закордонних справ О. Шульгін, а Болгарії в Україні — І. Шишманов.

У рамках спільних заходів з міжпарламентської співпраці опрацьовується візит голови Комітету Ганни Гопко до Болгарії, який стане черговим кроком на шляху поглиблення українсько-болгарського співробітництва.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.