Гордими власниками цілого парку новенької техніки стали мешканці дев’яти сіл Каховського району на Херсонщині. Ще зовсім нещодавно для тутешніх комунальників було проблемою вивезти сміття чи відкачати стоки, бо старенькі трактори й автоцистерни більше ремонтувалися, ніж працювали. Та от понад п’ять тисяч селян вирішили об’єднатися в територіальну громаду з центром у селі Тавричанка. І коли доходи маленьких населених пунктів, яких ні на що не вистачало, склали докупи, вийшла не така вже й маленька сума. Загалом за рік існування громади її вистачило, аби придбати новеньку автоцистерну на базі автомобіля МАН, трактор із причепом, навантажувач і навіть відвал для згрібання снігу з доріг. Усе це коштувало 1,2 мільйона гривень, каже голова Тавричанської ОТГ Юрій Гречка.
Водночас із оновленням комунального парку взялися допомогти і дітлахам. До створення об’єднаної громади хлопців та дівчат на уроки в тутешні школи возили два автобуси, які підприємці надавали згідно з договорами. Тепер, доклавши свої кошти до державної субвенції, Тавричанська ОТГ зібрала ще 4,6 мільйона гривень, на які придбала одразу три новенькі автобуси. Тож запізнень із поїздками до школи чи додому в дітлахів з дев’яти сіл уже не буде.
На додачу до комунального та шкільного транспорту в громади незабаром з’явиться власний пасажирський маршрут. Обслуговувати його погодився власник комфортабельного автобуса середньої місткості — мешканець села Мар’янівка, що також входить до складу Тавричанської ОТГ. Після отримання ліцензії на перевезення цей автобус курсуватиме в межах сіл громади три-чотири рази на тиждень, а за потреби — і частіше. Попит на поїздки буде стабільним. При цьому за проїзд пільговиків теж заплатить сільрада...

Херсонська область.