Сучасне відділення з лікування інфаркту міокарда відкрили на базі Балтської центральної районної лікарні. Тепер жителі північних районів Одеської області зможуть цілодобово звертатися туди по безплатну допомогу.
— Ми відкрили філію для того, щоб зберегти золоті 120 хвилин від діагнозу до початку лікування і встановлення стента. Ще два тижні тому шанси на життя у таких хворих були мізерні. Для хірургічного втручання їх доводилося з півночі області перевозити до Одеси. Тепер люди можуть вчасно отримувати кваліфіковану допомогу тут, у Балті. Упевнений, саме врятовані життя — кращий показник нашої спільної роботи, — наголосив голова облдержадміністрації Максим Степанов.
У керівника ОДА за плечима вища медична освіта, і він у своїй діяльності приділяє особливу увагу питанням поліпшення якості медобслуговування населення, котре проживає в сільських районах.
По лікування до філії можуть звертатися жителі семи районів: Балтського, Кодимського, Любашівського, Окнянського, Подільського, Савранського та Ананьївського. Відтепер у центрі є можливість шляхом проведення невідкладних коронарних втручань щодня рятувати життя трьох пацієнтів.
Варто зазначити, що в регіоні щороку реєструють майже 2500 випадків гострого інфаркту міокарда. 300 осіб помирають ще на догоспітальному етапі, 280 — у стаціонарі, а 210 пацієнтів, пройшовши лікування, отримують інвалідність.
Для обладнання філії реперфузійного центру в Балті й придбання ангіографа з обласного бюджету спрямовано понад 11 мільйонів гривень. Ремонт й обладнання відділення медичною апаратурою здійснено за рахунок бюджетів усіх рівнів.

Одеська область.