В обласному центрі біля кількох храмів Української православної церкви Московського патріархату проведено акцію, що шириться Україною, «Принеси ляльку». Вона розпочалася після того, як у Запоріжжі священик відмовився здійснити чин похорону маленької дитини, бо вона була охрещена в храмі Київського патріархату. Нагадаємо, що про жодні канони тут не йдеться, оскільки за канонами православ’я охрестити за потреби може будь-яка людина, навіть не священик. Тож справа не в патріархаті, а у ставленні цієї церкви до основних засад моралі.

До Спасо-Преображенського собору, Єлецького Успенського монастиря, Всіхсвятської, Казанської та Воскресенської церков активісти націоналістичних організацій, учасники АТО принесли ляльки, щоб нагадати про кричущий випадок у Запоріжжі. До речі, він не був засуджений, а навпаки — схвалений тамтешнім архієреєм УПЦ МП Лукою. Активісти поводилися мирно, за їх діями спостерігала поліція. Ворота Єлецького монастиря були зачинені, а під Спасо-Преображенським храмом виникла дискусія між парафіянами і учасниками акції.
Ще одна акція запланована біля Троїцького собору, де розташовано головний осередок Чернігівської єпархії УПЦ МП. Храм, до речі, був споруджений гетьманом Іваном Мазепою, якого анафематствувала ця церква.

Фото надане автором.