На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Одеської міськради обговорили заходи, які необхідно вжити, щоб не допустити подальшого поширення кору серед населення міста. З огляду на те, що епідситуація із захворюваністю на цю недугу залишається неблагополучною, при департаменті охорони здоров’я створено оперативний штаб з реагування на ситуацію. Також ухвалено рішення про заборону відвідування дитячих дошкільних закладів і шкіл дітьми, не щепленими від кору.

ДОВІДКОВО 

За даними моніторингу інфекційної захворюваності на 22 грудня 2017 року, діагноз «кір» підтверджено у 597 одеситів, з них 373 — діти. Лабораторно захворювання на кір підтверджено у 402 пацієнтів, з яких 254 — діти. Найуразливішими є діти віком 1—4 роки й дорослі.

Станом на 27 грудня 2017 року, в Одесі зареєстровано 12 спалахів кору, зокрема два — в організованих дитячих колективах. Діти, котрі захворіли і перебували в організованих колективах, не були щеплені від кору.

Для створення колективного імунітету від кору охоплення профілактичними щепленнями має досягати 95 відсотків. Завдяки активній інформаційно-профілактичній роботі одеських медиків показники вакцинації дітей від кору 2017 року значно поліпшилися. На сьогодні рівень охоплення щепленням від кору дітей віком 1 рік становить 95,6 відсотка, 2 роки й старші — 76,8 відсотка, 6 років — 91 відсоток, 7 років — 92,1 відсотка. Імунізації від кору потребують ще майже 5 тисяч дітей.

Одеса.