У комітетах Верховної Ради

Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець (фракція Блоку Петра Порошенка) зустрілася з військовими медиками в зоні АТО. Про це парламентарій повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В планах — поїздка вздовж лінії фронту, щоб зустрітися з колегами — військовими медиками і висловити їм слова вдячності та підтримки. А також — вручити народні відзнаки та нагороди від імені громадських організацій України», — написала О. Богомолець.

«На рахунку багатьох побратимів, які одразу після Революції Гідності пішли на фронт — сотні врятованих життів. Медики — як справжні янголи — з’являються у найскрутніший момент та роблять дива: повертають наших героїв з того світу», — підкреслила парламентарій.

За її словами, нагороди ВГО «Орден» в зоні АТО отримають майже 90 медиків, які здійснили громадянський та професійний подвиг. Парламентарій відвідає Сєверодонецьк, потім — найближчі до лінії фронту населені пункти, а також уздовж лінії зіткнення до Маріуполя, щоб побачити, як сьогодні надається медична допомога нашим пораненим та запропонувати, в разі необхідності, свою допомогу, як народного депутата та фахівця.

«Це народна медаль «Знання, душу, серце — людям» за сумлінну професійну працю та милосердя, а також знак народної пошани — відзнака «За врятовані життя». На жаль, один з нагороджених буде відзначений посмертно», -зауважила Ольга Богомолець.

Куди йдуть наші податки?

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк (фракція Радикальної партії) у своєму блозі на партійному сайті та в соцмережах підрахував, на що буде використана кожна гривня бюджетних видатків у 2018 році згідно із Законом «Про Держбюджет-2018». «З 1 гривні бюджетних видатків у 2018 році: на пенсії та соцдопомогу — 21 коп. На відсотки за держборгом — 13 коп. На силовиків та суди — 11 коп. На освіту — 11 коп. На оборону —   9 коп. На медицину — 9 коп. На держапарат — 8 коп. На субсидії — 7 коп. На будівництво доріг — 4 коп. На культуру, мистецтво та спорт — 1 коп. На аграрну сферу — 1,5 коп. На екологію — 0,5 коп. На усе інше — 4 коп.», — написав парламентарій.

«Спочатку громадянин починає цікавитись куди йдуть його кошти, сплачені у вигляді податків. Куди, скільки, навіщо? — зауважив Віктор Галасюк. — Потім починає вимагати і домагатися їх ефективного використання. В тому числі через відповідальну участь у виборах. Потім бачить, що однієї економії замало і замислюється над джерелами доходів держави. Детінізація, деофшоризація і промисловий розвиток стають вже не такими далекими поняттями. Більше коштів у бюджеті — більше нових шкіл, садочків, лікарень, доріг буде побудовано поряд. Краща якість життя, безпека, перспектива... Так зароджується економічне громадянство. Так люди перетворюються з ресурсу на власників країни. Це принципово важливо!»

Підготувала Олександра КУЧЕРЯВА.