Спорудження закладів соціальної сфери передбачено в інвестиційних угодах Вінницької міськради із компаніями-забудовниками, які зводять житло на території міста.

Торік за кошти інвесторів збудовано два дитсадочки. Один з них — у мікрорайоні Академічному. Він розрахований на 210 малюків. Ще один такий будинок для дітей відкрито на Замості. Теж за кошти інвестора. Тут виховують 240 маленьких вінничан. У 2018-му планують завершити ще один дитсадок. Його будівництво здійснюють у Замостянському районі міста. Уже зведено стіни, дах. Робітники взялися за прокладання мереж комунікацій, далі розпочнуть оздоблювальні роботи. Об’єкт розрахований на виховання 80 малюків.
— Міськрада створює сприятливі умови для інвестора, а також бере пайову участь у придбанні меблів, обладнання для кухонь, облаштування ігрових кімнат тощо, — зазначили в департаменті інформації міськради.
Сім дошкільних закладів відкрито минулого року й у селах області. Їх відвідують 820 дітей. Усі дитсадки з’явилися завдяки ініціативі громад. Фінансували роботи у складчину — за кошти сільських рад чи об’єднаних територіальних громад, районних бюджетів. Сприяли будівництву також народні депутати від Вінниччини Микола Кучер та Олексій Порошенко.