У Білгороді-Дністровському зафіксовано першу смерть від кору. Жертвою підступної хвороби стала п’ятирічна дитина. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА В’ячеслав Полясний. За словами чиновника, це перший смертельний випадок в області у 2018-му.

При цьому необхідно зазначити, що захворюваність населення кором у Білгород-Дністровському районі стрімко зростає. За інформацією міського Центру лабораторних досліджень, за 11 днів нового року, згідно з екстреними повідомленнями, із клінічно встановленим діагнозом «кір» у місті зареєстровано 16 випадків — усі діти від народження до 17 років. У районі — чотири випадки, усі діти. У всіх щеплення проти вірусу кору відсутні.
У зв’язку з високим рівнем захворюваності на цю недугу школярам продовжать зимові канікули в загальноосвітніх навчальних закладах до 20 січня. Протягом цього періоду з населенням проводитиметься роз’яснювальна робота. Відповідальність за виконання такого рішення покладена на голів райдержадміністрацій області.
Також під час засідання комісії вирішили доручити обласному департаменту освіти і науки вжити заходів, щоб у загальноосвітні заклади не приймали дітей без щеплення від кору.
Комісія також вирішила, що необхідно виділити кошти з обласного бюджету відповідно до розрахунків, наданих департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА, для закупівлі вакцин для імунізації працівників медичної та освітньої галузей.