Четверо невідомих днями напали на сім’ю фермерів в Олександрії на Кіровоградщині. Грабіжники в масках удерлися до будинку керівника та співвласника фермерського господарства ТОВ «Колос» Олександра Замкового. Злочинці допитували господарів, щоб дізнатися, де їхні заощадження. Коли жінка таки розповіла необхідну інформацію, розпиляли сейф та забрали майже 300 тисяч гривень. 
На Кіровоградщині Олександра Замкового знають як успішного господарника. Підприємство має великий сучасний машинно-транспортний парк, застосовує інноваційні технології. У сезон залучає до сільгоспробіт понад півтори сотні працівників. У базовому селі Косівка Олександрійського району керівники та засновники господарства допомагають школі й дитсадку, сприяють благоустрою населеного пункту тощо.
Як повідомили в поліції, за фактом нападу розпочали кримінальне провадження за статтею «Розбій».
Це вже п’ятий напад на фермерів, скоєний у області («Агробізнес — справа небезпечна?», «Голос України» від 12.12.2017). Торік у грудні постраждала сім’я керівника сільгосппідприємства в Благовіщенському районі Олександра Вдовиченка. У листопаді напали на керівника агропідприємства в селі Мар’ївка Компаніївського району. У серпні та вересні — на дві родини керівників сільгосппідприємств Добровеличківського району. Жодної інформації про затриманих та засуджених бандитів наразі не оприлюднено.

Кіровоградська область.