Автомобільну трасу міжнародного значення перекривали з вечора 11 січня і до першої ночі 12 січня мешканці сіл Михайлівка та Гуменне Вінницького району на відрізку дороги між Вінницею і Немировим.
— Ми сподівалися, що приїде хтось з обласного начальства і зупинить «тітушок», які нагрянули в село, коли стемніло, бо вдень ми охороняємо пасовище. Люди все одно збіглися. Намагалися зупинити трактор. Нас розігнали «тітушки», з балончиків бризкали газом у очі, — розповіла «Голосу України» депутат Гуменнівської сільради Людмила Янчинська. — Поліція приїхала через півтори години! І все одно не зупинили роботу трактора. Хоча ми пояснювали, що на пасовище накладено арешт і тривають судові засідання, одне з них відбулося саме того дня, коли пригнали трактор. Нам не залишалося нічого іншого, як перекрити трасу.
За словами співрозмовниці, оранку продовжили й тоді, коли на місце події прибули голова Вінницької райради Сергій Сітарський і голова райдержадміністрації Михайло Демченко, депутати облради Сергій Кривешко і Олег Коров’ячук. Секретар сільради Надія Кадіра уточнила, що загалом на акцію зібралося майже 70 осіб. Вони безперервно ходили пішохідним переходом. Пропускали тільки автомобілі швидкої допомоги і рейсові автобуси. Акцію припинили після першої ночі. «Трактор орав усю ніч, — продовжує Надія Кадіра. — Половину пасовища уже переорано. Загалом там 26 гектарів. З самого ранку люди зібралися біля сільради. Одні кажуть їхати в поліцію, інші — пікетувати обласну владу».
За словами Людмили Янчинської, власником пасовища став обласний чиновник і члени його сім’ї. Це стало відомо під час розгляду справи у суді. «Замість того, щоб допомогти людям оформити землю, на якій десятки років випасають худобу, влада допомогла зробити це своїм, — продовжує співрозмовниця. — У селі — 120 голів худоби. Де тепер пасти? Різатимемо, зніматимемо на телефон і викладатимемо в Інтернет, щоб бачили, як у Вінниці влада дбає про селян. І прізвища посадовців називатимемо...»

Вінницька область.