Цікаво простежити, на що витрачають вільні кошти об’єднані територіальні громади, бо це свідчить про найбільші проблеми, які досі не помічала вища влада. Так ось найперші витрати, крім ремонту шкіл і дитсадків, — на дороги та освітлення.
Так, у маленькому селі Леонідівка Лосинівської ОТГ радіють, що вперше запалили ліхтарі на вулиці Гагаріна. У Сосниці, за підтримки народного депутата Анатолія Євлахова, освітили низку вулиць, і ця робота триває. Адже молодий та енергійний голова Сосницької ОТГ Андрій Портний, крім Сосниці, де він і раніше був головою, отримав тепер кілька сіл клопоту. А в Омелянові Козелецької ОТГ стали світліші дві вулиці — Миру і Шевченка.
«Наші вулиці були «темні» ще з часів проголошення незалежності країни, — розповідає в.о. старости Омелянівського старостинського округу Раїса Шиян. — Тепер мешканці села нарешті відчули піклування про себе з боку влади. Ми провели освітлення двох центральних вулиць загальною протяжністю один кілометр. Цього року нам обіцяють продовжити освітлювати вулиці тепер уже в Привітному (нашого ж старостинського округу)».

Чернігівська область.