ЧЕРНІГІВ:

В області триває пробне реформування військових комісаріатів. І уже перший його етап дав позитивні результати, розповів на брифінгу військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Олександр Криворучко. Так, план минулорічного призову на строкову службу виконано на 100 відсотків, виконуються плани відбору на службу за контрактом навіть у тих районах, де були проблеми.

Суть реформи полягає у створенні територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Центри працюють за двома напрямами: мобілізація та територіальна оборона, а також соціальне обслуговування, куди входять юридична група, відділи соціального і фінансового забезпечення.

— Тепер починаємо вносити всіх призовників до спеціальної бази даних, триває створення єдиного електронного державного реєстру військовозобов’язаних і військовослужбовців запасу. Ми маємо прийти до практики країн Європи, зокрема Прибалтики, де виклик до військових комісаріатів, розсилка повісток відбуваються через електронні носії, — зазначив Олександр Криворучко.