На території Луганської області захворювання на кір не реєструвалося з 2013-го, а цьогоріч такий діагноз поставлено двом хворим і обидва — дорослі люди. Випадки називають завізним і контактним.
Студент, який навчається в Одеській області, приїхав до батьків на новорічні канікули з кором в інкубаційному періоді. Буквально на другий день хлопцеві стало зле, але по медичну допомогу він звернувся лише через кілька днів уже з клінічними проявами захворювання. Батько хворого був не щеплений, тому легко підхопив небезпечний вірус. А дорослим хвороба загрожує різними ускладненнями. 
— Ми вважаємо цей випадок завізним, оскільки людина прибула з ендемічного району, — пояснює заступник директора ДП «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов. — Як правило, хворіють ті, хто не щеплений, але дорослу людину важко переконати це зробити. Хоча, якщо хтось сумнівається в необхідності щеплення, то може провести аналіз в імунологічних лабораторіях на визначення напруженості свого імунітету проти кору. 

Луганська область.