Пізно увечері в поліцію надійшла інформація, що біля Одеського залізничного вокзалу розгулює громадянин у неадекватному стані й з порушеннями мовлення. Поліцейські  виявили чоловіка, який повідомив, що йому погано.
Поліцейські викликали «швидку» і за деякий час екіпаж прибув, але надавати допомогу пацієнтові медики не поспішали. Поліцейський намагався їх поквапити. Коли медики підійшли до потерпілого, їм залишалося лише... констатувати смерть громадянина.
Під час спілкування з медиками поліцейські звернули увагу на неадекватну поведінку бригади швидкої допомоги й запах алкоголю. Крім того, бригада використовувала нецензурну лайку, медики намагалися курити в громадському місці й у кареті швидкої допомоги, зрештою, поліцейські дійшли висновку, що медпрацівники п’яні, крім того, вони не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялися виконувати законні вимоги поліцейських, штовхали й ображали їх.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу Приморського відділення поліції, яка затримала всю бригаду «швидкої». Після примусового обстеження підтвердилося, що лікар і фельдшер перебували в стані алкогольного сп’яніння, водій був тверезим. Наразі вирішується питання про притягнення медиків до кримінальної відповідальності. Директор обласного департаменту охорони здоров’я В’ячеслав Полясний повідомив, що медиків-п’яниць уже звільнили.

Вл. інф.

Одеса.