Законопроект щодо реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців найближчим часом буде представлено на розгляд Кабміну. Про це під час засідання уряду у середу заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Він повідомив, що цей проект доопрацьовується експертами для погодження позицій, після чого його подадуть на розгляд Кабміну, а далі — внесуть у парламент.

Коментуючи ситуацію із пенсійним забезпеченням у телеефірі, А. Рева зазначив, що ухвалення очікуваного законопроекту дасть змогу провести перерахунок військових пенсій, розмір яких зросте не менш ніж на 77 відсотків.

Тим часом у парламентському Комітеті з питань нацбезпеки і оборони втомилися чекати на обіцяний ще у жовтні минулого року законопроект. Під час засідання комітету у середу народні депутати пригадали «ретроспективу» обіцянок Міністерства соціальної політики щодо презентації проекту документа, який має відновити соціальну справедливість у царині пенсійного забезпечення цивільних і військових.

«Казали, до кінця року він потрапить до Верховної Ради. Знову набрехали! Заявляли, що подадуть цей законопроект у січні 2018-го, щоб його ухвалити і з січня вже збільшити пенсії військовим. Ця сесія закінчилася, і зрозуміло, що у січні ми вже не зможемо нічого ухвалити. Вже півроку триває «футбол відповідальності»: у Мінсоцполітики і Кабміні кажуть, що законопроект є, але ніхто з депутатів його ще не бачив», — наголосив член профільного комітету, народний депутат України Дмитро Тимчук.

Було вирішено на наступне засідання комітету запросити міністра А. Реву для презентації напрацьованого ними законопроекту щодо обіцяного підвищення пенсій військовослужбовцям, резюмував секретар комітету Іван Вінник за фактом розгляду цього питання.