Минулої п’ятниці в історичному центрі Одеси під час затримання одесита, який перебував у розшуку, зловмисник чинив опір і відкрив по поліцейських вогонь з автоматичної вогнепальної зброї. Правопорушника було ліквідовано. Крім нього в результаті стрілянини постраждали ще п’ятеро осіб — троє правоохоронців і випадковий очевидець дістали поранення, ще одного чоловіка вбито. У приміщенні, з якого велася стрілянина, поліцейські знайшли вхід у катакомби, де був виявлений склад зброї.
У приміщенні, де переховувався зловмисник, виявлені ще двоє раніше судимих чоловіків. Вони доставлені до Приморського відділу поліції. Поранених доправили до лікарні. Один із поліцейських — 27-річний дільничний офіцер поліції Приморського ВП Сергій Пригарін, що перебував у вкрай важкому стані, — помер того самого дня. У нього залишилися дружина й дворічна донька.
Відомі й дані про особу того, хто стріляв. Це Валентин Дорошенко, активіст «русского мира», колишній очільник обласної організації політичної партії «ЗУБР» (За Україну, Білорусь, Росію), у дитинстві пережив психологічну травму через смерть матері, а потім неодноразово «світився» у різних маргінальних подіях у місті. На виборах 2010-го висував свою кандидатуру на пост Одеського міського голови. Прославився тим, що під’їхав до будівлі міськради на білому коні, передав запрошення на дуель тодішньому міському голові Едуарду Гурвіцу. 2014 року він став одним з активних учасників кривавих подій на Куликовому полі. Тривалий час розшукувався поліцією...

Одеса.